Planerar- hur man skapar en organisk trädgård

När du planerar att starta din ekologiska trädgård har du planerat riktlinjerna för hur du ska lyckas med din trädgård. Det är inte lätt att börja utan att ta hänsyn till några viktiga aspekter i aktiviteterna före ditt första arbete i trädgården.

Tänk på följande faktorer som krävs för att ha en framgångsrik ekologisk trädgård.1) Tillgänglig leverans av ditt organiska gödselmedel. Organiska växter bör matas med de naturliga näringsämnena som kommer från kemisk fri organisk kompost. Därför bör du ha din kompostkorg i förväg, redo att ta emot vissa avfallsprodukter från din omgivning som ska göras till kompost. Samla alla tillgängliga avfallsmaterial i ditt hem (råvaror, gräsmatta, köksavfall, vegetabiliskt avfall etc.) och lägg dem i din kompostkorg för att förfalla redo för framtida användning.

2) Jordförhållanden. Din jord bör inte tömmas lätt på bara en beskärningssäsong. Den bör förses med riklig naturlig organisk kompost som är lätt tillgänglig.

3) Växternas anpassningsförmåga. Välj dina grönsaker som är anpassade till din plats. Underlåtenhet att välja dina växter skulle påverka din organiska trädgård kraftigt och minska dina chanser för ett framgångsrikt företag.

4) Tillgängliga kompletterande grödor. I ekologisk trädgårdsskötsel följs naturliga kontrollåtgärder strikt. För att bibehålla den ekologiska balansen i din trädgård bör du förse dem med ledsagande grödor för att avvärja några destruktiva skadedjur och sjukdomar.

5) Tillgängliga fördelaktiga insekter. Låt dessa vänliga insekter vandra fritt i din trädgård som vakt för möjliga insekter och sjukdomar, och viktigast av allt, hjälper till i blommans pollineringsprocess. Bekanta dig med dessa fördelaktiga insekter, som ladybugs, lacewings, Hover flugor, Predatory Bugs, markbaggar, jakt och parasitiska getingar, spindlar, Tachinid flugor, fåglar, grodor, ödlor och många fler.

6) Plantering av gränsväxter. Att plantera gränsväxter lockar några vänliga insektskadegörare som matar på några destruktiva insekter. Förutom dessa fördelar fungerar gränsväxter också som attraktion för deras skydd, plats för att reproducera sig själva, mata på nektar och pollen för deras proteinbehov.

Det här är de viktigaste resurserna som behövs i ekologisk trädgårdsskötsel som du bör tillhandahålla innan du börjar. Om några av dessa saker saknas kommer din ekologiska trädgårdsarbete aldrig att lyckas. Gör det till din prioritet att ha dessa saker tillgängliga innan du går in i dina trädgårdsaktiviteter.

Lämna ett svar