Designa en takträdgård

En takträdgård är en typ av mattor med växter på taket till ditt hus. Det minskar avrinning av dagvatten och förbättrar byggnadernas energiprestanda. Taket trädgårdens storlek och form kan variera. Flera trädgårdar är små på grund av takets utformning, medan andra kan sprida ut över större delen av taket.

Takterrassen är effektiva sätt att eliminera vattenavrinning. Det är självhållande, konstruerat för att spara vatten, minska energikostnaderna och ge en elegant ekologisk miljö för inhemska växter, rullande exotiska gräs och örtplantor samt lock för takträdgårdar.

Takträdgårdar ses vanligtvis i stadsområden där det finns begränsat utrymme för odling av ätbara och prydnadsväxter. Det kan vara rent dekorativt, som en anlagd trädgård som omsluter takpooler i hotell med hög status. Det kan också vara mer användbart, med en mängd olika grönsaker, frukter och örter.

Örtträdgård kan slutföras i din takterrass. Detta kan vara så enkelt som blommaträdgård eller grönsaksodling. Välj örter som kan odlas i kvadratmeter trädgårdslådor eller behållare. Flera örter kan växa ganska långa. Du måste också tänka på deras mogna storlekar innan du planterar dem. En liten upphöjd trädgårdslåda eller containerträdgård är bra eftersom den är rörlig.

Att skapa en takterrass kan vara mycket fördelaktigt. Det kan inte bara ge ett trevligt landskap, det kan också hjälpa till att höja värdet på ditt hem. Kontrollera grunden för din byggnad när du skapar en. Kontrollera om det är vattentät, vattendränering och vägningsförmåga. Se alltid till att ditt tak kan hålla den vikt som du kommer att lägga ovanpå ditt tak.

När du skapar golv för din takträdgård, använd lättare stenläggare, timmer och stenar som inte kan vägas ner. Träflis och krossad grus är ett utmärkt alternativ för lättare golv på din takträdgård.

Det första du bör tänka på när du installerar en takträdgård är det faktum att ditt tak ska vara plant och det ska ha flera områden med tillgänglighet. Kontrollera om taket kan bära tyngre belastningar, eftersom våt mark kan öka upp till 80 eller 90 kilo per kvadratfot. Om ditt tak inte kan hålla så mycket vikt kan du fortfarande ha en takträdgård men du måste bara ha den i flaskor eller behållare och strukturellt ändra ditt hem.

Du måste se till att ditt tak har vattentäta membran. Annars kommer vatten att sippa ut ur taket. De två vanliga vattentätningsmaterialen är gummerad asfalt och termoplastfolie.

Tänk också på klimatet i ditt område. Se också om din plats får tillräckligt med solljus eller hindras av högre konstruktioner i närheten.

Tänk på växter du föredrar i din trädgård. Så länge din trädgård planteras i jord, oavsett om det är längs väggarna eller i behållare, är dessa perfekta för en takträdgård. Om du har mycket begränsat utrymme kan du bara minska storleken på dina containrar.

Lämna ett svar